Масови протести в Европа срещу противоепидемичните мерки. Десетки хиляди се включиха

...
Масови протести в Европа срещу противоепидемичните мерки. Десетки хиляди се включиха
Коментари Харесай

Европа се надига: Масови протести срещу COVID мерките

Масови митинг и в Европа против противоепидемичните ограничения. Десетки хиляди се включиха в протест в Брюксел.

Някои от стачкуващите хвърляха фойерверки против служителите на реда, които отвърнаха със сълзотворен газ. Протестиращите са недоволни основно от условието за „ зелен пропуск “, който не разрешава достъпа на неимунизирани да избрани места, като заведения за хранене и питейни заведения, съобщи bTV.  

Хиляди стачкуващи излязоха по улиците и в Австрия, Хърватия и Италия. По-рано СЗО изрази угриженост по отношение на растящия броя на инфектирани в Европа. Според районния шеф Ханс Клуге, в случай че ограниченията не бъдат затегнати, може да се чакат още половин милион смъртни случаи до идната пролет.


Австрия в локдаун и с нови условия за влизане в страната
Поради влошената епидемиологична ситуация от през днешния ден в Австрия е въведен общонационален локдаун, който се планува да продължи до 13 декември 2021 година

Освен това австрийските управляващи вкарват нови условия за влизане в страната без карантина, съгласно които се понижава валидността на изискваните документи, удостоверяващи имунизация, преболедуване или тестване по отношение на COVID-19.

Срокът на годност на документите за имунизация ще бъде понижен от 360 дни на 270 дни. Сертификат за съществуване на антитела към този момент няма да бъде валиден като доказателство за невисок епидемиологичен риск. Валидни остават единствено резултатите от PCR проби (до 72 часа след взимане на проба), като антигенните бързи проби остават да важат по изключение - при служебни пътувания, пътувания за образование на възпитаници и други За тези изключения валидността на теста е до 24 часа.

Министерство на външните работи напомня, че от 15 ноември 2021 година Австрия вкара локдаун за неимунизираните и непреболедувалите COVID-19 жители над 12-годишна възраст, като присъединяване в избори е измежду изключенията от наложените ограничавания. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР